پوهاند دکتور عبدالصبور فخری
پوهنځی: پوهنځی شرعیات
ایمیل: Fakkri_saboor@yahoo.com
معرفی
دکتور عبدالصبور فخری در سال ۱۴۴۷هـ ش در روستای کرامان، ولسوالی دره ولایت پنجشیر متولد شده است.
درسهای دوره ابتدایی را در همان روستا تکمیل کرده و دوره ثانوی را در شهر پشاور در مهاجرت در لیسه عالی مجاهد در سال ۱۳۶۶ش تکمیل نمود وسپس در انستیتوتی به نام ( المعهد الشرعی العالی للمعلمین) شامل گردید که در سال ۱۳۶۸ش از آن فارغ شد.
در سال ۱۳۶۸ش مطابق سال ۱۹۸۹م یعنی همان سال فراغت از انستیتوت شامل دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد در رشته زبان وادبیات عربی شامل گردید ودر سال ۱۹۹۴م از آن فارغ التحصیل شد. در همان سال در دوره ماستری همان رشته ودر همان دانشگاه قبول شد. فخری از رشته مذکور در سال ۱۹۹۸م از دوره ماستری فارغ گردید.
داکتر فخری مدت دو سال در یکی از دارالایتام ها به نام دارحراء للانجال به حیث معلم کار کرد که دوره درسهای ماستری اش را در بر می گرفت.
داکتر فخری پس از فراغت از دوره ماستری در شهر پشاور از سال ۱۹۹۹م تا اوایل سال ۲۰۰۲م به حیث استاد در انستیتوت امام ابوحنیفه در شهر پشاور وظیفه داشت. همزمان در یک مجله به نام مستقبل به حیث هیئت تحریر کار می کرد.
پس از روی کار آمدن حکومت کرزی برای مدت شش ماه در سال ۲۰۰۲م در یک مجله به نام صبا در شهر کابل فعالیت داشت.
وی از اواسط سال ۲۰۰۲م شامل دوره داکتری زبان وادبیات عربی دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد شد و در سال ۲۰۰۸م از آن فارغ گردید ولی شهادتنامه اش پس از دو سال صادر گردید که مطابق ۲۰۱۰م می شود.
داکتر فخری پس از فراغت از دوره داکتری به کابل برگشته ودر پروژه تألیف نصاب تعلیمی وتهیه کتب درسی وزارت معارف کشور به مدت چهار سال به حیث معاون بخش اسلامی آن ایفای وظیفه نمود وهمزمان در اوقات پس از رسمیات وفاغر خود در بعض پوهنتون های خصوصی مانند سلام و دعوت تدریس می کرد.
داکتر فخری در ماه سنبله سال ۱۳۹۱ش در پوهنتون کابل به حیث استاد قبول شد وتا اکنون در این وظیفه خود ادامه می دهد.
داکتر فخری در دوره استادی خود رتبه های علمی پوهنملی، پوهندویی و پوهنوالی را به موفقیت حاصل کرده است وهم اکنون کاندید رتبه پوهاندی می باشد.
در مجموع داکتر فخری در حدود ۱۸ کتاب را به زبان های عربی وفارسی تألیف یا ترجمه نموده و بیش از ۸۰ مقاله در عرصه های ادبی، اجتماعی، سیاسی واسلامی نگاشته ودر جراید ومجله های مختلفی زیور چاپ یافته است. البته تعدادی از آثار علمی وی در جدول جداگانه تقدیم است.