فرض کفایی و تاثیر آن در رفاه و استقرار جامعه
ماستری
محصل: محمد عبدالجلیل
استاد رهنما: دکتور محمد سلیم مدنی
دیپارتمنت: دیپارتمنت فقه و قانون
پوهنځی: پوهنځی شرعیات
شماره: 202
سال دفاع: 2024
چکیده
این رساله شامل فرض کفائی بوده که اسلام همواره مسلمانان را برای تطبیق فرض کفائی در پیشرفت جامعه دعوت نموده و بحث کنونی داری یک مقدمه و چهار فصل و خاتمه میباشد.
درفصل اول مفهوم فرض کفائی ،حکم ، فضیلت و فرق آن با فرض عین، اقسام فرض کفائی ، وهمچنان چه هنگامی تبدیلی فرض کفائی به فرض عین می گردیده و مخاطبین انان کدام اشخاص می باشد.
فصل دوم موارد تطبیقات فرض کفائی در جامعه، مانند جهاد، صلح، تعلیم و تعلم در اسلام، اجتهاد، امر بالمعروف نهی عن المنکر و اهمیت فرض کفائی در مجال با بدست اوردن تخصصات علمی و مسلکی در امور شرعی و غیر شرعی و ایجاد مؤسسات جماعی اهتمام به نوگرایی و نیز علماء در کفتار حق و بیان نمودن از هیچ گونه ملامت کننده هراس نداشته وظیفه خویش را به درستی انجام دهد.
فصل سوم از پیشرفت های اقتصالدی و ضروت به ان به این اعتبار که فرض کفائی بوده و اهتمام به تمام امور تکنالوژی صناعت انتاج تولید و ایجاد موسسات و شرکت های مالی شرعی در عوض موسسات ربوی انرا به شرح زیر پرداختیم.
و فصل چهارم آنرا روی موضوعات چون فرض و اثر آن در تکافل اجتماعی خلال نظام مالی و برپا نمودن عدالت اجتماعی در میان افراد جامعه به غیر از زکات و همچانان عبادات کفائی و اثر ان در تکافل اجتماعی، صنعت و حکم آن در اسلام مورد بحث صورت گرفته شده است.