
ملائکة در روشنی قرآن کریم و رد شبهات منکرین و مستشرقین
ماستری
محصل: محمد شفیع
استاد رهنما: پوهاند دکتور محمد اسماعیل لبیب بلخی
دیپارتمنت: دیپارتمنت تفسیر و حدیث
پوهنځی: پوهنځی شرعیات
شماره: 312
سال دفاع: 2021
چکیده
این پایان نامه شامل بحث روی مسئله" ملائکة در روشنی قرآن کریم و رد شبهات منکرین و مستشرقین" می باشد ، بدون شک که ايمان به آخرت به ویژه فرشتگان يكي از اعتقادات اساسي اهل ايمان است و اين باورمندي در دل مسلمانان شجاعتي بي نظير، اشتياقي شگفت به بهشت و بي اعتنايي به زندگي ايجاد می کند، خدمات ارزنده فرشتگان در آخرت جلو ديدگان شان مجسم و بهشت با تمام نعمت هايش برايشان نمايان میشود. ايمان به فرشتگان از منظر قرآن کریم و احادیث نبوی به کرات و مرات تائید شده و یکی از ارکان دین مبین اسلام میباشد.
در بخش نخست این پایان در مورد ایمان به فرشتگان، جایگاه فرشتگان از دیدگاه قرآن کریم، و مسائل مربوط به آن به تفصیل بحث شده است، در بخش دیگری از این اثر در مورد شبهات منکرین، و رد شبهات آنان به تفصیل نیز صحبت گردیده است، در لابلای این پایان نامه به برخی از مسائل مهم دیگر که بستگی به باورمندی به فرشتگان، دیدگاه خاورشناسان دارد نیز صحبت شد.
درین تحقیق سه سوال اصلی وجود داشت که از مجرای تجزیه و تحلیل کتب و اطلاعات در پاسخ به هریک از سوالات چنین به دست آمد: در پاسخ به سوال اول که فرشتگان چه گونه مخلوقات هستند؟ دیگر آنکه متشرقین که ها اند؟ و پاسخ منکرین فرشتگان از دیدگاه قرآن و کتب سماوی چیست؟ تحقیق پیرامون این موضوع به شکل تفصیلی راجع به هر سه سوالیکه از قبل طرح گردیده بود ارایه گردید. همانگونه که فرشتگان مخلوقات معصوم اند که مطابق اوامر پروردگار وظیفه محوله خویش را به وجه احسن ادا می نمایند. خاورشناسان کسانی اند که راجع به شرق زمین و مسائل مربوط به شرق مطالعه نموده و بعضی اوقات به ضد مسلمانان از داشته های علمی شان استفاده می نمایند.
بدین منظور پایان نامه هذا، همه مسائل مربوط به فرشتگان را که در قرآن به آن مستقیما و یا اشاره هرچند دور شده است، به مو شگافی و تحقیق پرداخته تا رهنمای خوبی برای مسلمانان این مرزوبوم قرار گیرد، از سوی دیگر به رد شبهات خاورشناسان پرداخته تا زمینه ساز اعتماد علمی اهل علم قرار بگیرد و همه مردم از فیض قران کریم در زندگی دنیوی و اخروی بهرمند گردند، که رهگشای خوبی برای همگان است.
واژه گان کلیدی: فرشتگان، مستشرقین، شبهات، آخرت