جستجو

حقیقت سرقت و جبران خسارات ناشی ازآن (درشریعت و قوانين جزائی نافذه كشور)

حقیقت سرقت و جبران خسارات ناشی ازآن (درشریعت و قوانين جزائی نافذه كشور)

ماستری

محصل: فرحناز

استاد رهنما: دکتور نجیب الله صالح

دیپارتمنت: دیپارتمنت فقه و قانون

پوهنځی: پوهنځی شرعیات

شماره: 220

سال دفاع: 2022

چکیده

این تحقیق که زیر عنوان " حقیقت سرقت و جبران خسارات ناشی ازآن (درشریعت و قوانين جزائی نافذه كشور)" می‌باشد، تحقيقی توصیفی و تحلیلی در مورد جرم سرقت و خسارات ناشی از او در پرتو شریعت وقانون بوده تا دیدگاه شریعت وقوانین نافذه کشور را راجع به این پدیده جمع نموده ونتایج آن را در دسترس شما قرار خواهم داد. یکی از پدیده های منفی که دامنگیر جوامع انسانی و اسلامی است عمل جرم سرقت می باشد .این پدیده زشت منحصر به فرد یا افراد خاصی نمی باشد؛ بلکه عموم بشریت را در زمانها و مکان های مختلف بطور فراگیر و جهان شمول تهدید کرده و می کند و باشندگان جامعه به نحوی از آن متضرر می شوند.

اسلام با توجه به اينکه مال عصب وشاهرک زندگی است، مال و ملکيت افراد را محترم شمرده است، چون ملکيت هم مقتضای فطرت انسان است و هم انسان را بکار وا می دارد و هم عدالت درآن است. و اسلام حق مالی و ملکیت مردم را، حق مقدس و محترمی قرار داده است، که براى هيچکس به هيچ عنوانى حلال نيست بر اين حق مسلم مردم تجاوز نمايد، لذا اسلام سرقت و دزدى، و غصب اموال مردم، و اختلاس، و خيانت در اموال و ربا و غش و بازيچه قرار دادن پيمانه و وزن و رشوت و رشوه گيری و بطورکلی اينها و همه کارهايی از اين قبيل را، حرام کرده است و اخذ مال و تصرف آن بدون يک سبب شرعی و مشروع، خوردن مال ديگران و تصرف باطل در آن قلمداد کرده است، و درباره دزدى و سرقت بسيار سختگيرى نموده و حکم کرده است دستى که مرتکب سرقت گردد بايد بريده شود.

و در اين حکم، فلسفه آشکار و روشنى است، چون دست خيانت پيشه و دستى که با آن دزدى صورت گرفته است، بمنزله عضو و اندام بيمار يک جسم است که بايستی آن را بريد، تا بقيه جسم سالم بماند و باتفاق همه قوانين و مطابق با عقل سالم، هميشه جزء فدای کل می شود. بريدن دست دزد، بهترين عبرت و پند است، برای کسانی که هوس دست درازی بمال مردم دارند، ديگر جرئت نکنندکه دست بمال مردم دراز کنند، در نتيجه اموال مردم محفوظ و مصون ميماند.

واژگان کلیدی: جرم، سرقت، مال، ضرر و خسارت

خلاصه تیزس: مشاهده
کل تیزس: مشاهده