جستجو

بررسی احکام احتکار از منظر فقه اسلامی و قوانین افغانستان

بررسی احکام احتکار از منظر فقه اسلامی و قوانین افغانستان

ماستری

محصل: رابعه

استاد رهنما: دکتور نجیب الله صالح

دیپارتمنت: دیپارتمنت فقه و قانون

پوهنځی: پوهنځی شرعیات

شماره: 24

سال دفاع: 2021

چکیده

پایان نامه حاضر که تحت عنوان بررسی احکام احتکار از منظر فقه اسلامی و قوانین افغانستان است، در آن به چگونگی دیدگاه ها در رابطه به شناخت احتکار، شخص محتکر، مواردیکه روی آن احتکار صورت می گیرد و در نهایت پیش بینی مجازات برای فرد محتکر در فقه و قوانین افغانستان پرداخته شده است.

درین تحقیق سه سوال اصلی وجود داشت که از مجرای تجزیه و تحلیل کتب و اطلاعات در پاسخ به هریک از سوالات چنین به دست آمد: در پاسخ به سوال اول که احتکار چیست و با محتکر چی برخورد می شود، یافته های تحقیق نشان داد که احتکار به معنی انبار کردن مواد به امید فروش در زمان گرانی و با فرد محتکر مطابق قانون و فقه جزا پیش بینی شده است.

در پاسخ به سوال دوم، حکم اسلام در مورد احتکار چیست و آیا احتکار جرم است، نشان داد که اسلام بر حرمت احتکار تاکید داشته و آنرا جرم پنداشته است.

در پاسخ به سوال سوم که انبار کردن چه چیزهای احتکار محسوب می‌شود و احتکار در چی مواردی است، یافته ها نشان داد که نظریات دانشمندان اکثر در رابطه به مواد غذایی بوده و این امواد از یک سرزمین تا سرزمین دیگر فرق می نماید.

یافته های فوق از مجرای قرآن کریم، احادیث نبوی، کتب مجلات و مقلات علمی به دست آمده است که از منظر روش شناسی تحقیق از جمله تحقیق های کتابخانه یی می باشد.

اصطلاحات کلیدی: احتکار، محتکر، قانون، فقه

خلاصه تیزس: مشاهده
کل تیزس: مشاهده