شوری در قرآن کریم و سنت نبوی (صلی الله علیه و سلم)
ماستری
محصل: صفی الله
استاد رهنما: دکتور فضل الهادی وزین
دیپارتمنت: دیپارتمنت تفسیر و حدیث
پوهنځی: پوهنځی شرعیات
شماره: 277
سال دفاع: 2019
چکیده
شوری عبارت ازگرفتن آراءونظریات مردم خبیروآگاه دریک موضوع مشخص بخاطررسیدن به نظریه که صواب ویانزدیک به صواب باشداست.بهرصورت مفهوم شوری این است که زعیم یارئیس دولت ازبین چندین رای یک رای صواب را انتخاب میکند.
این تحقیق تحت عنوان (شوری درقران کریم وسنت نبوی صلی الله علیه وسلم)توسط برادرتان (صفی الله زایر)به اشراف محترم دکتورفضل الهادی "وزین" به پژوهش گرفته شده است.
روش پژوهش درین تحقیق، روش توصیفی-تحلیلی وگردآوری کتابخانه ای بوده که تحقیق مزبوردرچهارفصل ترتیب وتنظیم گردیده است.
ومهمترین هدف تحقیق هذا شناخت ماهیت شوری از منظر قرآن و سنت است. همچنان شناسائی جایگاه و اهمیت شوری و فواید و احکام شوری از منظر قرآن و سنت میباشد.
نتیجته ای نهای که ازتحقیق متصوراست همانا یگانه راه نجات از این پیج وخم ها شوری ومشوره است. که اخوت، صمیمیت و برادری را در بین مسلمانها به وجود می آورد، وقلبهای شان را برای تصمیم گیری بهترو صلح و همبستگی به سخن می آورد.ومیتوانند ازاین طریق مصدرخدمت خوبتربرای مسلمانان شوند.
ودراخیرپیشنهاد بنده این است که به اساس امروتوصیه ای الله جل جلاله وپیامبری گرامی اش ،بزردگان امت مسلمه بخاطرجبران کمبودات نظریاتی ایشان شوری ومشوره گیری راسرمشق تصمیم گیری های شان قراربدهندوبااستفاده ازاین رونددرتطبیق قوانین اسلامی وانتخاب رای بهتراجتهادی گام بردارند.
واژهای کلیدی: شوری،واجب، مستحب،بلوغ،اسلام،.