جستجو

وصف جنت و نعمت های آن در قرآن کریم

وصف جنت و نعمت های آن در قرآن کریم

ماستری

محصل: عبدالرؤف

استاد رهنما: پوهاند دکتور محمد اسماعیل لبیب بلخی

دیپارتمنت: دیپارتمنت تفسیر و حدیث

پوهنځی: پوهنځی شرعیات

شماره: 288

سال دفاع: 2019

چکیده

1.      رسالۀ حاضر در بر گیرندۀ اوصاف جنت و همه نعمات آن میباشد که در روشنی آیات قرآن کریم ترتیب گردیده است.

2.    این رساله بیانگر اوصاف کلی جنت از حیث ساختار، زیبایی ها، وسعت، فنا و بقاء، ابتداء و انتهاء  و همۀ نعمات آن از حیث کیفیت، لذت، کثرت و غیره میباشد.

3.     در قرآن کریم برای جنت پانزده نام ذکر گردیده که ذکر این نامها دلالت به ارزش و جایگاه آن دارد.

4.     آنچه از تحقیق این رساله به دست می آید آنست که جنت فعلا در آسمان هفتم موجود بوده و فناء نمی شود.

5.     الله متعال در جنت نعمت های با ار زشی را برای بندگان خویش مهیا نموده که تا اکنون چشمی آن نعمات را ندیده و گوشی نشنیده و به قلب بشر خطور نکرده.

6.     دیدار الله متعال از بزرگ ترین نعمات جنت بوده که برای مؤمنین وعده داده شده است، همچنان سایر نعمات مانند حورعین، حوض وکوثر، میوه ها وغذاهای گوناگون، مجالس دوستی وباهمی، بازار ها وباغها، چشمه سارها ودرختان وغیره

7.     آنانی که خویش را از نعمات جنت محروم دانسته اند تلاش نهایی به خرچ می دهند تا به هم فکران و هم سفران خویش افزوده و مسلمانان را نسبت به عقیدۀ شان که  جنت و نعمات آن نیز از موارد مهم آن محسوب می شود بیباور ساخته  و از مسیر اصلی و راه سعادت منحرف ساخته به گودال بدبختیها گرفتار سازند.

8.     جایگاه و اهمیتی که جنت دارد به اهمیت این رساله می افزاید چون همه اوصاف جنت و نعمت های آن در روشنی قرآن کریم به بحث گرفته شده است.

9.     بعضی از گروه های  ضمن آنکه قایل به فنای جنت و دوزخ اند از دیدار الله جل جلاله نیز انکار نموده اند که در مباحث مربوطه به رد ادعای شان پرداخته شده است.

خلاصه تیزس: مشاهده
کل تیزس: مشاهده