جستجو

احكام شهادت با وسايل جديد در فقه و قانون

احكام شهادت با وسايل جديد در فقه و قانون

ماستری

محصل: فورهر

استاد رهنما: دکتور رفیع الله عطاء

دیپارتمنت: دیپارتمنت فقه و قانون

پوهنځی: پوهنځی شرعیات

شماره: 62

سال دفاع: 2021

چکیده

جهانی شدن فرایندی است اجتناب­ ناپذیر که در عصر حاضر شتاب بیشتری گرفته و وسایل ارتباطی افراد را از بعُد مکان رهانیده است. وسایل جدید ارتباطی نقش پُر رنگی در دنیای امروز دارند و نمی­توان آن­ها را نادیده گرفت. یکی از ابعاد که وسایل جدید می­تواند در آن نقش مهم و ارزشمند داشته­باشد، طرق ادای شهادت است که در این رساله سعی گردیده است احکام شهادت با وسایل جدید مبتنی بر سوال اصلی تحقیق که همانا احکام شهادت با وسایل جدید در فقه و قانون چگونه باید تبیین گردد؟ مورد بررسی قرار گرفته است.

روش تحقیق در این رساله از نوع کتابخانه­ای بوده و هدف اصلی و اساسی تحقیق بررسی احکام شهادت با وسایل جدید در فقه و قانون می­باشد که اهمیت این تحقیق از درون عنوان پیداست.

نتایج تحقیق نشان می­دهد که شهادت شاهد، قدیمی­ترین ادله اثبات دعوی است که از قدیم­الایام مورد استفاده اصحاب دعاوی قرار داشته و تا گذشته­های نه چندان دور یگانه وسیله اثبات دعوی در نوع خود بوده که در هنگام عقب­ماندگی و پیشرفت کشورها و همچنان در حالات عادی و ناگوار بودن وضعیت کشوری برای اثبات حقوق اشخاص در فیصدی بالای مورد استفاده قرار داشت. اکنون نیز در عرصه اثبات دعاوی جامع و همه شمول­ترین دلیل اثبات دانسته می­شود، اما با پیشرفت تکنالوژی و پیدایش وسایل جدید، قانون­گذار افغانستان نیز همگام با این تحول به هدف محافظت شهود در قانون اجراآت جزایی و برای آن­که بتوان به سهولت زمینه را برای ادای شهادت شاهد مساعد ساخت و ترس و نگرانی را که شاهد از بیم ادای شهادت دارد به حداقل برساند، به صراحت به ادای شهادت با وسایل جدید حکم فرموده است.

کلمات کلیدی: شهادت، احکام شهادت، وسایل جدید، فقه، قانون.

خلاصه تیزس: مشاهده
کل تیزس: مشاهده