جرایم علیه عفت زنان و اطفال در شریعت اسلامی وقوانین وضعی افغانستان
ماستری
محصل: لیما
استاد رهنما: دکتور نجیب الله صالح
دیپارتمنت: دیپارتمنت فقه و قانون
پوهنځی: پوهنځی شرعیات
شماره: 67
سال دفاع: 2022
چکیده
جرایم علیه عفت زنان و اطفال عبارت است از انجام هرگونه عمل خلاف فطرت انسانی و خلاف اخلاق عمومی که باعث خدشه دار شدن عفت ، عزت و پاکدامنی شخص یا خانوادهٔ او شود . از جمله جرایمی که مستقیماً عفت زنان را در جامعه به مخاطره می اندازد قذف ، زنا و توابع آن ( لواط ، تجاوز جنسی ، تفخیذ و مساحقه ، و جرم قوادی ) اند که همهٔ این اعمال در شریعت اسلامی و قوانین وضعی افغانستان حرام و جرم پنداشته شده و مرتکبین آن به شدید ترین مجازات حدّ ، دره ، تبعید و نیز مجازات تعزیری مطابق حال و احوال مجرم محکوم میگردند .
یک سلسله جرایمی که به صورت غیر مستقیم بر علیه عفت زنان و اطفال صورت میگیرد یا گاهی زمینه ساز جرایمی میشود که به صورت مستقیم باعث پایمال شدن عزت و عفت آنها میشود مانند مجبور نمودن زن به فحشاء ، لت و کوب نمودن و تهدید کردن آنان ، آزار و اذیت نمودن در محلات عمومی و یا خصوصی ، افعال مخل به حیاء تجاوز به عفت و ناموس زن ، افتراء ، توهین و دشنام ، و جرم ضبط و ثبت هویت مجنی علیها و نشر آن که تمامی این جرایم دارای عناصر قانونی ، مادی و معنوی بوده ضمن آنکه در شریعت اسلامی بنابر دلایل موجّه ، حرام و ناپسند اند ، در قوانین وضعی افغانستان نیز جرم پنداشته شده و از شدید ترین مجازات تعزیری گرفته تا کمترین مجازات که همانا مجازات نقدی است بر مرتکبین آن مقدر گردیده است .
همچنان گاهی اوقات مجرمین و اشخاص استفاده جو میکوشند تا با استفادده از مجبوریت های افراد و خانواده های فقیر دست به انجام جرایم ضد اخلاقی با اطفال بزنند و به نحوی عفت و عزت اطفال و خانواده های آنها را به مخاطره بیاندازند . قسمی که جرایم بچه بازی ، تجاوز جنسی بالای اطفال ، و جرم آزار و اذیت جنسی اطفال را مرتکب میگردند و از همه قبیح تر اینکه در حین ارتکاب این نوع اعمال که منافی عفت آنهاست از ارتکاب جرایم مذکور عکس برداری نموده یا هم نوار های صوتی و تصویری تهیه میکنند و جهت وادار ساختن اطفال مذکور برای انجام بیشتر چنین اعمال ، دوباره استفاده میکنند و یا هم منتشر میسازند که باعث خدشه دار شدن و جریحه دار شدن عفت ، عزت ، آبرو و حیثیت افراد و خانواده های آنها میگردد ، این اعمال از اعمال انحراف کنندهٔ اجتماعی بوده که نافرمانی مطلق ، بی عفتی کامل ، بی پردگی علنی ، بی حیایی آشکار ، بی فرهنگی و تباه کنندهٔ نسل ، شرف ، حیثیت و ناموس انسان های پاک طنین و نیک سرشت بوده و آنان را به دام هوس های شیطانی برده و در نتیجه آتش جهنم را نصیب آنان میگرداند .
از آنجایی که جرم همانا ارتکاب منهیات و محظورات شرعی است که خداوند مرتکبین آن را با مقدور نمودن مجازات متناسب به نوعیت جرم ، سرزنش نموده و منع میفرماید ، لیکن محال است که یک جامعه از موجودیت مجرم یا وقوع جرم عاری باشد . بناءً ضرورت احساس میگردد تا یک سلسله قوانین و مقررات جهت کنترول جرایم و نظم جامعه موجود باشد و همواره تطبیق گردد . از اینرو این تحقیق به بررسی این جرایم و مجازت آن از دیدگاه شریعت اسلامی و قوانین افغانستان پرداخته و اهمیت آن از جایی برجسته میشود که این تحقیق بتواند جوابگوی نیاز های جامعه باشد و دامنهٔ فحشاء را ریشه کن ساخته یا حد اقل راه و چاره یی را برای محدود ساختن و از بین بردن این اعمال شنیع پیشکش نماید.