جستجو

مجازات اهانت به مقدسات دینی از دیدگاه فقه اسلامی و قوانین جزایی افغانستان

مجازات اهانت به مقدسات دینی از دیدگاه فقه اسلامی و قوانین جزایی افغانستان

ماستری

محصل: عبدالناصر

استاد رهنما: دکتور مصباح الله عبدالباقی

دیپارتمنت: دیپارتمنت فقه و قانون

پوهنځی: پوهنځی شرعیات

شماره: 201

سال دفاع: 2023

چکیده

جایگاه دین در زندگی انسان و احترام به مقدسات آن، از اموری است که توهین، تعدّی و اسائۀ ادب را در رموز، شعایر و نمادهای دینیِ خود ـ چه ادیان سماوی و یا غیر سماوی ـ  هرگز برنمی‎تابد. دین مبین اسلام احترام به مقدسات را یک امر مسلّم و مشروع دانسته و برای خاطیانی که این حیطه را نادیده می‏گیرند و به ارزش‏های دیگران احترام نگذاشته و اسائۀ ادب کنند، مجازات‏هایی درنظر گرفته است.

این رساله شامل چهار فصل اصلی است که در فصل اول اصطلاحات محوری تحقیق شده؛ در فصل دوم به مصداق شناسیِ مقدسات دینی پرداخته شده و فصل سوم به بیان مجازات اهانت به مقدسات دینی از دیدگاه فقه اسلامی و قوانین جزایی افغانستان اختصاص داده شده است و فصل پایانی به بررسی حق آزادی بیان و رابطۀ آن با اهانت به مقدسات دینی پرداخته است.  

در این رساله کوشیده شده با این پرسش که آیا در فقه اسلامی و قوانین جزایی افغانستان برای اهانت به مقدسات دینی، مجازاتی تعریف شده است؟ مجازات اهانت به مقدسات دینی از دیدگاه فقه اسلامی و قوانین جزایی افغانستان بررسی گردد. محقق کوشیده است مبحث اهانت به مقدسات دینی را به‏طور کامل در این نوشتار احتوا دهد و مصادیق بارز آن و همچنان وسایل نوینی که امروزه توسط آن‏ها به مقدسات دینی اهانت صورت می‏گیرد را نیز معرفی نماید. لکن عمدۀ بحث این رساله بیان حکم فقهی مجازات اهانت به مقدسات، با تحلیل ماده‏های کود جزا است که نقاط ضعف و قوت آن بیان شده و در صورت نقص مطلب، ماده‏های پیشنهادی برای آن طرح گردیده است.

 کلیدواژه: اهانت، مقدسات، ادیان، اسلام، مجازات.

خلاصه تیزس: مشاهده
کل تیزس: مشاهده